Skip to main content

Dans

Vi danser, sveder og skaber plads til sjov.

På danseholdene arbejder vi med moderne/contempoary dans, hvor vi skal lære basen at kende og introduceres til en masse forskellige måder at bevæge os på.

Holdene indeholder opvarmning og teknik, hvor der er fokus på at smidiggøre, styrke og fintune kroppen som er danserens instrument.

Vi arbejder med sekvenser, som både kan være enkle og sekvenser med høj fysisk intensitet over gulv.

Samtidig arbejder vi både med improvisation og koreografi, hvor eleverne opfordres til at rykke lidt på egne grænser, samt finde selvtillid i arbejdet med eget udtryk og scenisk fremtræden. Eleverne skaber også selv koreografi.

Vi arbejder med masser af forskellig musik, som understøtter musikalitet og rytme og masser af danseglæde!

Vi laver forestilling hvert år i slutningen af sæsonen.


NYT I SÆSON 2024/25


4-6 årige, 45 minutter, max. 12 personer

Dette er en dansebaseret klasse, hvor musik understøtter og supplerer dansen, så begge elementer arbejder sammen for at træne børns auditive og kinæstetiske koordinationsevner. Gennem legen indgår børnene i gruppen, hvor de udvikler deres egne kropsbevægelser og lærer at interagere med holdet. “Børns kropsrytme” lægger vægt på udviklingen af kroppen, så børnene gennem danseundervisning kan forstå de muligheder, der ligger i kropsbevægelser. 

 

 

7-9 årige, 60 minutter, max. 12 personer

Kreativ dans er designet til at fremme børns fysiske udvikling og koordinering gennem aktiviteter og leg. Vi fokuserer på at inspirere børnenes fantasi og kreativitet gennem musik, historier og sjove bevægelser. Vores danseundervisning kombinerer forskellige bevægelsesteknikker som hoppe, dreje, strække og balance, samtidig med at vi prioriterer børnenes glæde og engagement. Derudover vil børnene også opnå fysisk muskelstyrke og fleksibilitet, men også udvikle tillid og samarbejdsevner. Vores lærere vil guide børnene på en afslappet og sjov måde, så de kan nyde glæden ved bevægelse i en positiv atmosfære.

"Contemporary" danseundervisning fusionerer forskellige dansestile og teknikker, hvilket hjælper børnene med at forbedre deres krops smidighed og dynamik. Der vil både være bevægelser på gulv (såkaldt floorwork), stående bevægelser og partnering (vægtfordeling og små løft med hinanden), hvilket træner børnenes muskelstyrke samtidig med at de forbedrer deres krops koordination og balance. Derudover hjælper deltagelse i moderne dans også med at udvikle børnenes kreativitet og fantasi, og opfordrer dem til at udforske og udtrykke deres egen unikke stil. Den moderne dansetime giver en åben og inkluderende atmosfære, hvor børnene lærer at respektere og værdsætte forskellige synspunkter og stilarter, samtidig med at de udvikler deres evner til samarbejde og kommunikere via kroppen.